Le Ragose – Amarone
Ten noorden van Verona, in de stad Negrar, op het hoogste punt van de Valpolicella-zone (350 m - 1,148 voet), kijkt het landgoed Le Ragose uit over zachte, weelderige groene heuvels.
In 1969 kochten enologen Arnaldo Galli en zijn vrouw Marta het landgoed Le Ragose van 70 hectare, dat verlaten was. Erkennend dat veel uitstekende wijngaarden zijn verlaten ten gunste van gemakkelijker te bewerken plaatsen op de vlakten, herplantten ze de wijngaarden van Le Ragose en begonnen Amarone en Valpolicella op een zo natuurlijk mogelijke manier te maken.
Proefnotitie
Dichte, rijpe en weelderige bessen met een vleugje donkere chocolade. Dit is een wijn van kracht en elegantie, harmonisch en verleidelijk. De afdronk is lang en bevredigend.
Le Ragose – Ripasso Superiore
Ten noorden van Verona, in de stad Negrar, op het hoogste punt van de Valpolicella-zone (350 m - 1,148 voet), kijkt het landgoed Le Ragose uit over zachte, weelderige groene heuvels.
In 1969 kochten enologen Arnaldo Galli en zijn vrouw Marta het landgoed Le Ragose van 70 hectare, dat verlaten was. Erkennend dat veel uitstekende wijngaarden zijn verlaten ten gunste van gemakkelijker te bewerken plaatsen op de vlakten, herplantten ze de wijngaarden van Le Ragose en begonnen Amarone en Valpolicella op een zo natuurlijk mogelijke manier te maken
Proefnotitie
De in september-oktober geproduceerde Valpolicella-wijn wordt in januari 15-20 dagen opnieuw gefermenteerd op de droesem van de Amarone met behulp van de ripasso-methode.
De Amarone-moer en -schillen bevatten suikers en hergisting absorbeert ongeveer 10% van Amarone, waardoor de wijn meer aromatische complexiteit krijgt met behoud van het lichtere mondgevoel van Valpolicella.
De aanwezigheid van restsuiker in de schil van Amarone Valpolicella maakt de extractie mogelijk van de kenmerken die typisch zijn voor Amarone: aroma's van gedroogd fruit, alcohol en structuur.
Le Ragose – Valpolicella Classico
Ten noorden van Verona, in de stad Negrar, op het hoogste punt van de Valpolicella-zone (350 m - 1,148 voet), kijkt het landgoed Le Ragose uit over zachte, weelderige groene heuvels.
In 1969 kochten enologen Arnaldo Galli en zijn vrouw Marta het landgoed Le Ragose van 70 hectare, dat verlaten was. Erkennend dat veel uitstekende wijngaarden zijn verlaten ten gunste van gemakkelijker te bewerken plaatsen op de vlakten, herplantten ze de wijngaarden van Le Ragose en begonnen Amarone en Valpolicella op een zo natuurlijk mogelijke manier te maken
Proefnotitie
Deze jonge wijn kun je het beste binnen een - twee jaar drinken om de geur en levendigheid ervan ten volle te kunnen waarderen. Briljant robijnrood met een frisse kersengeur.