Corvezzo – Prosecco Spumante
De Corvezzo winery, opgericht in 1960, is door gegeven van generatie op generatie. Door de jaren heen is de band die de familie met het land heeft en de constante zoektocht naar kwaliteit in tact gebleven. De Corvezzo wijngaarden liggen tussen de steden Cessalto en Motta di Livenza. Dit zijn steden met millennia-oude agrarische tradities die vandaag de dag worden beschermt als onderdeel van de wijncultuur route van de ‘Strada dei Vini del Piave’. Corvezzo streeft naar constante duurzaamheid. Dit is te zien in de aandacht voor specifieke details. Van de wijnstok tot het eind product, het doel van de familie is om het milieu te respecteren en afvalstoffen te recyclen.
Proefnotitie
Aangenaam en harmonieus met een uitstekende balans tussen frisse zuren en een licht (fruit)zoetje.
Domaine de la Mirande – Picpoul de Pinet
Het domein van Mirande ligt in de regio Languedoc Roussilon, in het departement Hérault in Castelnau de Guers, een dorp in de buurt van Pezenas. Het bevindt zich in de driehoek "Sète - Pezenas - Cap d'Agde".
De Wijngaarden van Mirande ontstonden in de jaren 1850, de eerste gebouwen zelfs uit de tijd van Karel de Grote. De naam komt van het woord "Mirador" omdat het zich in hoogte bevindt, met zich op de Middellandse Zee, de vijver van Thau en de bergen Saint Clair en Saint Loup respectievelijk in Sète en Cap d'Agde.
Joseph Albajan is een wijnmaker met een jarenlange verbondenheid met zijn nalatenschap. Na een aantal jaren als werknemer in loondienst te hebben gewerkt en toen na meer dan 10 jaar directeur te zijn geweest, kocht hij de wijngaarden in 1988 bij voormalige eigenaars van ui de Bordeaux. Tot op heden heeft het landgoed 30 hectare wijngaarden, dit is goed voor een jaarlijkse productie van ongeveer 2000 hectoliter.
Proefnotitie
In de neus een gekruide wijn met tonen van anijszaad, groen fruit en kruiden. Een volle smaak met tonen van jodium, gele pruim en peper.
Hélène Delhéry – Champagner 1er Cru (Perles d’Assemblage)
In het jaar 1048 trof de Champagne regio een ernstige droogte en werden de wijnranken verwoest. De relieken van Sainte-Hélèna, bewaard in de abdij van Saint-Sindulphe, werden als bijgeloof tentoongesteld om de plaag te stoppen. Na deze tentoonstelling begon in de regio zware regen te vallen. Als herinnering aan dit wonder werd daarom een kruis opgebouwd, precies tegenover het wijndomein van Hélène Delhéry.
De Wijnmakers van Hautville vestigden zich definitief in 1936 bij de ingang van Hautvillers op de weg van Epernay "Côtes de Lhéry". Gelegen tussen de rechteroever van de rivier "de Marne" en de heuvels van de "Montagne de Reims". Hautvillers is het beroemdste dorp in de Champagnestreek en ook de geboorteplaats van Dom Pérignon. De man die de manier van champagnemaken ooit per ongeluk heeft uitgevonden door een stille wijn een tweede keer te laten vergisten.
De Hélène Delhéry Champagne wordt gemaakt door Gabrielle Bouby, één van de weinige vrouwelijke Kelder Masters in de Champagneregio. Door haar deskundigheid, kwaliteiten en passie voor het product wordt de Hélène Delhéry Champagne omschreven als verfijnd, zuiver en sensueel.
De Hélène Delhéry champagnes zijn echte pareltjes, gevormd door zowel de mens en het gebruik van moderne productiemiddelen. Dit wordt nog een keer versterkt door de lange veroudering in krijtkelders op fles. Met een minimale rijping van 15 maanden behoren de champagnes van Hélène Delhéry tot de onbekende parels van de Champagne.
Proefnotitie
Een Champagne die verfrissend fruitig is, een hint naar bloemen en getoaste noten. De Chardonnay geeft een kenmerkende citrus toon aan de Champange. Door de lange rijping van de Champagne in de krijtgrotten zijn de belletjes zeer verfijnd en subtiel.
Jimenez Landi – Ataulfos
Jiménez-Landi is een van de meest vooraanstaande producenten in Méntrida. Deze kleine boutique bodega onder aanvoering van José Benavides Jiménez-Landi legt zich toe op wijnen van topniveau met een opval- lende doordrinkbaarheid.
Proefnotitie
De wijn heeft een prachtig scherp boeket met donkere bessen, geroosterde kruiden, witte venkel en een tinctuur van iets exotisch, misschien wilde honing en abrikoos bloesem. De smaak is medium-bodied en zeer harmonieus. Een Grenache die prachtig in balans is met en perfecte zuurgraad.
Jimenez Landi – Bajondillo
Jiménez-Landi is een van de meest vooraanstaande producenten in Méntrida. Deze kleine boutique bodega onder aanvoering van José Benavides Jiménez-Landi legt zich toe op wijnen van topniveau met een opval- lende doordrinkbaarheid.
Proefnotitie
Mooie neus met veel opstuivend rood fruit: framboos, rode bes, bosbes. Mooie toon van witte chocolade in perfecte harmonie. Sappige tannines, mooi geknoopte zuren. Lekker sappig glas wijn met veel inhoud en een zeer goede prijs-kwaliteitverhouding. Verrassend is de toegankelijkheid en de integratie van de vatrijping die bedolven wordt door het rood fruit en toch zijn ietwat Bourgondische stijl niet verloochent.
Jimenez Landi – El Corralon
Jiménez-Landi is een van de meest vooraanstaande producenten in Méntrida. Deze kleine boutique bodega onder aanvoering van José Benavides Jiménez-Landi legt zich toe op wijnen van topniveau met een opval- lende doordrinkbaarheid.
Proefnotitie
In de neus heb je rijp rood fruit, noten van zwart fruit, viooltjes, bakkerij, snuiftabak en balsem. Wanneer je hem drinkt is de wijn intens, krachtig en full-bodied.
Jimenez Landi – Pielago
Jiménez-Landi is een van de meest vooraanstaande producenten in Méntrida. Deze kleine boutique bodega onder aanvoering van José Benavides Jiménez-Landi legt zich toe op wijnen van topniveau met een opval- lende doordrinkbaarheid.
Proefnotitie
Kersenrood van kleur. Dikke, zwoele neus van klein rood fruit (vooral kers en aardbei). Ferme inzet, romig garnacha met bite, zeer verfijnde aroma’s en gebalanceerde toets van houtlagering. Intense smaak, verteerbaar, lichte kruidigheid, plezierige zuren, verfrissend en heerlijk drinkbaar. Complexe wijn.
Jimenez Landi – Sottorondero
Jiménez-Landi is een van de meest vooraanstaande producenten in Méntrida. Deze kleine boutique bodega onder aanvoering van José Benavides Jiménez-Landi legt zich toe op wijnen van topniveau met een opval- lende doordrinkbaarheid.
Proefnotitie
Krachtig, maar goed toegankelijk door zachte textuur en tannines. De wijn heeft een medium zuurgraad en met kruidig rood fruit.
Le Ragose – Amarone
Ten noorden van Verona, in de stad Negrar, op het hoogste punt van de Valpolicella-zone (350 m - 1,148 voet), kijkt het landgoed Le Ragose uit over zachte, weelderige groene heuvels.
In 1969 kochten enologen Arnaldo Galli en zijn vrouw Marta het landgoed Le Ragose van 70 hectare, dat verlaten was. Erkennend dat veel uitstekende wijngaarden zijn verlaten ten gunste van gemakkelijker te bewerken plaatsen op de vlakten, herplantten ze de wijngaarden van Le Ragose en begonnen Amarone en Valpolicella op een zo natuurlijk mogelijke manier te maken.
Proefnotitie
Dichte, rijpe en weelderige bessen met een vleugje donkere chocolade. Dit is een wijn van kracht en elegantie, harmonisch en verleidelijk. De afdronk is lang en bevredigend.
Le Ragose – Ripasso Superiore
Ten noorden van Verona, in de stad Negrar, op het hoogste punt van de Valpolicella-zone (350 m - 1,148 voet), kijkt het landgoed Le Ragose uit over zachte, weelderige groene heuvels.
In 1969 kochten enologen Arnaldo Galli en zijn vrouw Marta het landgoed Le Ragose van 70 hectare, dat verlaten was. Erkennend dat veel uitstekende wijngaarden zijn verlaten ten gunste van gemakkelijker te bewerken plaatsen op de vlakten, herplantten ze de wijngaarden van Le Ragose en begonnen Amarone en Valpolicella op een zo natuurlijk mogelijke manier te maken
Proefnotitie
De in september-oktober geproduceerde Valpolicella-wijn wordt in januari 15-20 dagen opnieuw gefermenteerd op de droesem van de Amarone met behulp van de ripasso-methode.
De Amarone-moer en -schillen bevatten suikers en hergisting absorbeert ongeveer 10% van Amarone, waardoor de wijn meer aromatische complexiteit krijgt met behoud van het lichtere mondgevoel van Valpolicella.
De aanwezigheid van restsuiker in de schil van Amarone Valpolicella maakt de extractie mogelijk van de kenmerken die typisch zijn voor Amarone: aroma's van gedroogd fruit, alcohol en structuur.
Le Ragose – Valpolicella Classico
Ten noorden van Verona, in de stad Negrar, op het hoogste punt van de Valpolicella-zone (350 m - 1,148 voet), kijkt het landgoed Le Ragose uit over zachte, weelderige groene heuvels.
In 1969 kochten enologen Arnaldo Galli en zijn vrouw Marta het landgoed Le Ragose van 70 hectare, dat verlaten was. Erkennend dat veel uitstekende wijngaarden zijn verlaten ten gunste van gemakkelijker te bewerken plaatsen op de vlakten, herplantten ze de wijngaarden van Le Ragose en begonnen Amarone en Valpolicella op een zo natuurlijk mogelijke manier te maken
Proefnotitie
Deze jonge wijn kun je het beste binnen een - twee jaar drinken om de geur en levendigheid ervan ten volle te kunnen waarderen. Briljant robijnrood met een frisse kersengeur.
Lismore Estate Vineyards – “Age of Grace” Viognier
Lismore Estate wijnen worden gemaakt door de Amerikaanse eigenaresse en wijnmaakster Samantha O'Keefe. Zij houdt van haar wijngaarden. Dat moet ook wel, want extreem is het enige juiste woord hier. De boerderij ligt zeer afgelegen en hoog op de omliggende heuvels, waar sneeuw niet ongebruikelijk is. Hier produceert Samantha een kleine hoeveelheid wijn met kracht en een zuurgraad die de wijnen zeer verfijnd maken.
Proefnotitie
Een expressieve smaak met de geur van kamperfoelie en oranjebloesem. In de mond proef je vooral abrikoos, kiwi en ananas.