Product Information
Categories: Abruzzen, ItalieColle Corviano wijnen worden gemaakt door het bedrijf van vader en doch- ter Del Tonno. De familie maakt machines voor de baksteenindustrie maar had al jaren de wens iets te doen met hun ‘roots’, vandaar dat ze in 2001 het wijnbedrijf zijn begonnen. De prachtig gelegen wijngaarden liggen voor het grootste deel direct om het wijnhuis. Er worden vooral inheemse rassen verbouwd, zoals Trebbiano en Pecorino voor wit en Montepulciano voor rood. De kelder is ongelooflijk ‘state of the art. De wijnen zijn, door de mooie rijpe druiven en de moderne stijl van wijnmaken, gemakkelijk drinkbaar maar wel vol door het heerlijke sap.
Er wordt op de hogere wijnen houtrijping toegepast maar weinig nieuw hout en steeds meer op botte. De basiswijnen zijn druifzuiver, sappig, gemakkelijk drinkbaar en niet aangezuurd. De wijnen van de Pecorino druif tonen veel meer terroirinvloed, net als de Fonte Maggio bij rood.
Proefnotitie
Fonte Maggio wordt gemaakt door Cantine Talamonti en is ontstaan vanuit de liefde van 18 ondernemers, niet enkel voor wijn, maar ook voor de Abruzzo streek. De druiven voor deze wijn zijn afkomstig uit geselecteerde wijngaarden in de nabijheid van het dorpje Loreto Aprutino. Dit is de regio van de Trebbiano d’Abruzzo druif. De wijngaarden bevinden zich op een hoogte van 300m boven de zeespiegel. De druiven worden met de hand geoogst en geselecteerd half oktober waarna ze ontritst en geperst worden. Na de persing volgt een rijping van 10 maanden op speciaal geselecteerde Franse eikenhouten vaten.